Recepty

12 vydaní za cenu 9!

Predplaťte si mesačník Pekné bývanie a tri vydania dostanete ZADARMO.

Objednať
Aktuálne v predaji!

Špeciál Pekné bývanie v záhrade.

Objednať
Aktuálne v predaji!

Koncept

Objednať

Recepty

Máte za sebou úspešný zber húb? Spoznajte 6 spôsobov, ako ich spracovať do zásoby
Recepty
| 21. 09. 23

Máte za sebou úspešný zber húb? Spoznajte 6 spôsobov, ako ich spracovať do zásoby

Vášniví zberači to určite poznajú. Keď im sezóna praje, doma sa začnú kopiť košíky plné húb a nápady, čo s nimi sa rýchlo míňajú. Ak nechcete všetky zjesť len tak, za čerstva, môžete si z…

Vyrobte si vegetu aj zeleninový bujón bez éčok. V chuti vývaru pocítite rozdiel ihneď
Recepty
| 08. 08. 23

Vyrobte si vegetu aj zeleninový bujón bez éčok. V chuti vývaru pocítite rozdiel ihneď

Či už bude z obchodu, z trhu, od susedov alebo z vlastnej záhradky, využite sezónu čerstvej zeleniny na prípravu domácej vegety a bujónu. Príprava je jednoduchá a na varenie pokrmov získate zdravé prísady, ktoré budú…

Tento čučoriedkový koláč s posýpkou ma naučil môj dedko. Z plechu zmizne raz-dva
Recepty
| 05. 08. 23

Tento čučoriedkový koláč s posýpkou ma naučil môj dedko. Z plechu zmizne raz-dva

Veľké dedičstvo je často ukryté v maličkostiach a tak je tomu aj v prípade tohto kysnutého koláča. Piekla som ho každé leto so svojím starým otcom a najlepšie chutil s tými našimi, lesnými čučoriedkami. Mimochodom,…

Vyrobte si domácu kozmetiku z kurkumy. Zmierni vrásky a pomôže aj s kruhmi pod očami
Recepty
| 27. 07. 23

Vyrobte si domácu kozmetiku z kurkumy. Zmierni vrásky a pomôže aj s kruhmi pod očami

Kurkuma je typická korenina indickej kuchyne. Známy oranžový prášok sa získava, podobne ako v prípade zázvoru, pomletím usušeného koreňa. Prospieva nášmu telu nielen zvnútra, ale vieme ju využiť aj na prípravu pleťovej kozmetiky. Vyskúšajte tieto…

Pripravte si za 5 minút zmrzlinu v zip vrecku a 4 ďalšie recepty bez zmrzlinovača
Recepty
| 07. 07. 23

Pripravte si za 5 minút zmrzlinu v zip vrecku a 4 ďalšie recepty bez zmrzlinovača

Tieto recepty vám nezaberú veľa času. Sú jednoduché a ich hlavnou ingredienciou bude smotana a mlieko. Výsledok? Zmrzlina ako má byť! A letné horúčavy budú o čosi viac znesiteľnejšie.

Po jahodách sa len tak zapráši. Pripravte si z nich výbornú bublaninu, knedle či džem
Recepty
| 07. 06. 23

Po jahodách sa len tak zapráši. Pripravte si z nich výbornú bublaninu, knedle či džem

Jahody sú výborné len tak. Čerstvé. Ich chuť si môžeme uchovať aj "na potom" v džeme a sirupe. Alebo si ich dopriať vo vláčnom koláči, obalené v čokoláde či ako súčasť rôznych moderných dezertov. Možností…

Veľkonočný baranček 6 krát inak: Pre milovníkov klasiky, vegánov aj tých, čo si chcú udržať štíhlu líniu
Recepty
| 07. 04. 23

Veľkonočný baranček 6 krát inak: Pre milovníkov klasiky, vegánov aj tých, čo si chcú udržať štíhlu líniu

Veľkonočný baranček patrí k tradičným múčnikom Veľkej noci. Podľa tradície by sa mal pripravovať na Bielu sobotu. Pokiaľ si chcete udržať líniu, môžete tento rok vyskúšať recept na fit barančeka alebo vegan barančeka. Rodinu však…

Recept na bezlaktózové škoricovo-marhuľové kolieska
Recepty
| 17. 12. 22

Recept na bezlaktózové škoricovo-marhuľové kolieska

Recept na sviatočné koláčiky, ktoré ocenia hlavne tí, ktorí bojujú s intoleranciou na laktózu.

Tieto medovníčky vám nestvrdnú na kameň! Vyskúšajte recept priamo od medovnikárky
Recepty
| 10. 12. 22

Tieto medovníčky vám nestvrdnú na kameň! Vyskúšajte recept priamo od medovnikárky

Naučte sa, ako pripraviť dokonale mäkké medovníčky! Vyskúšajte recept priamo od medovnikárky Táničky Pavlovičovej.

Na plodoch pagaštanu si síce nepochutnáte, no môžete si z nich pripraviť liečivú masť či prací gél. Ako na to?
DIY a inšpirácia
| 17. 10. 22

Na plodoch pagaštanu si síce nepochutnáte, no môžete si z nich pripraviť liečivú masť či prací gél. Ako na to?

Možno ani len netušíte, že z plodov pagaštanu konského sa dá vyrobiť liečivá masť, či dokonca prípravok na pranie. Veríme, že nasledujúce riadky vám pomôžu vašu domácnosť pomocou plodov gaštanu nielen zútulniť, ale jej dodajú…