12 vydaní za cenu 9!

Predplaťte si mesačník Pekné bývanie a tri vydania dostanete ZADARMO.

Objednať

Pavlova na dva spôsoby

Diskusia
Zdieľať 21. 08. 2018
Pavlova na dva spôsoby

Pavlova je úžasný ľahký letný dezert. Môžete ho pripraviť ako tortu či minitortičky. Pavlovu môžete naplniť vyšľahanou šľahačkou, citrónovým či čokoládovým krémom z mascarpone a dozdobiť čerstvým ovocím.

Snehové korpusy treba plniť (ideálne) krátko pred podávaním a zjesť ešte v ten istý deň. Inak nasiaknu plnkou a už to nebude to pravé „snehové“.

Cesto

na 10 minitortičiek alebo jeden veľký korpus s priemerom 26 cm:

  • 4 bielky
  • 210 g práškového cukru
  • 1 ČL bieleho vínneho octu
  • 15 g kukuričného škrobu alebo zlatého klasu
  • štipka soli

Náplň

  • 2 až 3 smotany na šľahanie (podľa množstva korpusov)
  • stužovač do šľahačky
  • čerstvé ovocie, napríklad jahody, maliny, čučoriedky

pavlova torta

1 Na papier na pečenie si nakreslite 10 koliesok s priemerom približne 8 cm. Nechajte medzi nimi odstup, počas sušenia trochu zväčšia svoj objem.

2 Rúru si predhrejte na 150 °C.

3 Bielky vyšľahajte so štipkou soli do hustého snehu. Počas šľahania postupne pridávajte cukor. Ku koncu pridajte škrob a vínny ocot.

4 Cestom naplňte zdobiace vrecko a na nakreslené kolieska nastriekajte sneh tak, že kraje vytiahnete, aby uprostred vznikla jamka (na krém či šľahačku).

5 Teplotu v rúre znížte na 120 °C a plech vložte dnu. Sušte približne 60 minút. Snehové pusinky by mali byť navrchu chrumkavé, no nesmú pri sušení zhnednúť. Neotvárajte rúru!

6 Rúru vypnite a pusinky nechajte dnu. Po 15 minútach rúru pootvorte a po ďalších 20 minútach ich vyberte von.

Extra tip: Ak sa rozhodnete piecť tortu, vždy si pripravte cesto len na jeden korpus.

Text: Martina Deríková
Foto: Miro Pochyba
Zdroj: časopis Pekné bývanie 8/18


Kategórie: Recepty

Diskusia