Mimoriadna akcia!

Predplaťte si mesačník Pekné bývanie a získajte darčekovú kartu IKEA!

Objednať
Aktuálne v predaji!

Špeciál Pekné bývanie v záhrade.

Objednať
Aktuálne v predaji!

Koncept

Objednať

Rozvoňajte si domov šťavnatým jablkovým koláčom s ovsenými vločkami

Zdieľať 22. 11. 2020
Rozvoňajte si domov šťavnatým jablkovým koláčom s ovsenými vločkami

Je mäkký, neskutočne šťavnatý a voňavý. A ak by sa u vás doma po ňom nezaprášilo, pokojne nám pošlite, čo zostane, do redakcie. 🙂

1 šálka = objem 250 ml

  • 750 g jabĺk
  • 1 šálka špaldovej múky alebo podľa výberu
  • 2,5 šálky ovsených vločiek
  • 1 šálka mletých mandlí alebo iných orechov
  • 150 g zmäknutého masla + 20 g na roztopenie
  • 1 ČL vanilkovej esencie
  • 1 ČL škorice
  • 1 ČL prášku do pečiva s vínnym kameňom
  • ½ šálky sušených brusníc alebo hrozienok, nemusí byť
  • 3 PL sladidla podľa výberu: med, brezový, kokosový alebo trstinový cukor

1 Umyte a rozkrojte jablká na polovice. Jadrovníky vyberte a jabĺčka aj so šupkou nastrúhajte na hrubom strúhadle. Pridajte brusnice a škoricu. Premiešajte. Ak sú jablká sladké, pokvapkajte ich citrónom.
2 V mise zmiešajte všetky ostatné ingrediencie (okrem 20 g masla) a vypracujte z nich cesto.
3 Dve tretiny cesta rovnomerne natlačte do okrúhlej formy s priemerom 26 cm, ktorú ste si predtým vystlali papierom na pečenie.
4 Navrch dajte nastrúhané jablká a polejte ich roztopeným maslom.
5 Ako poslednú vrstvu rozdrobte zvyšné cesto.
6 Pečte približne 25 minút pri teplote 180 °C.

Tip navyše: Aby bol koláč jemnejší, môžete ovsené vločky pomlieť. Vrch koláča zasa môžete pred pečením posypať plátkami mandlí.

Ďalší recept s jablkami: Nadýchané jablkové lievance vás presvedčia, že ste našli ten správny recept

Prečítajte si tiež

Zmiznú zo stola ako prvé! Bábovka s prekvapením, šťavnaté florentínky a trochu iný štedrák
Zmiznú zo stola ako prvé! Bábovka s prekvapením, šťavnaté florentínky a trochu iný štedrák
Potešte rodinu. Upečte plnený zimný koláč podľa redakčnej kuchyne
Potešte rodinu. Upečte plnený zimný koláč podľa redakčnej kuchyne

Text: Martina Deríková
Foto: isifa/Shutterstock
Zdroj: časopis Pekné bývanie 11/2020


Kategórie: Recepty