Mimoriadna akcia!

Predplaťte si mesačník Pekné bývanie a získajte darčekovú kartu IKEA!

Objednať
Aktuálne v predaji!

Špeciál Pekné bývanie v záhrade.

Objednať
Aktuálne v predaji!

Koncept

Objednať

Stará dobrá klasika. Takto sa pripravujú žĺtkové orechové rezy u nás doma už roky

Zdieľať 18. 12. 2023
Stará dobrá klasika. Takto sa pripravujú žĺtkové orechové rezy u nás doma už roky Zdroj: Shutterstock

Orechové rezy so žĺtkovou polevou patria v našej rodine medzi najobľúbenejšie tradičné koláčiky. Je to tak aj u vás? Potom vyskúšajte tento jednoduchý recept.

Orechové rezy so žĺtkovou polevou

Potrebujeme

  • 14 dkg masla
  • 14 dkg pomletých vlašských orechov
  • 14 dkg práškového cukru
  • 3 vajcia
  • 7 dkg krupicovej múky
  • 15 dkg práškového cukru (na polevu)
  • kakao

Postup

1 Maslo, pomleté orechy a cukor spolu vymiešame. Pridáme z bielkov vyšľahaný tuhý sneh a zľahka zamiešame múku.

2 Ak chceme docieliť tmavšie cesto, pridáme na zafarbenie kakao.

Prečítajte si tiež

Potešte rodinu. Upečte plnený zimný koláč podľa redakčnej kuchyne
Potešte rodinu. Upečte plnený zimný koláč podľa redakčnej kuchyne

3 Cesto vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech a pečieme v rozohriatej rúre na teplote 180 °C.

4 Medzitým vymiešame cukor a žĺtka do peny. Túto polevu vylejeme na upečený ešte horúci koláč. Krájame, až keď vychladne.

5 Koláč môžeme dozdobiť orechmi alebo čokoládou.

žĺtkové rezy

Zdroj: Shutterstock

Text: Veronika Šagátová
Foto: isifa/Shutterstock


Kategórie: Recepty