12 vydaní za cenu 9!

Predplaťte si mesačník Pekné bývanie a tri vydania dostanete ZADARMO.

Objednať
Aktuálne v predaji!

Špeciál Pekné bývanie v záhrade.

Objednať
Aktuálne v predaji!

Dom a byt

Objednať
Aktuálne v predaji!

Koncept

Objednať

Tieto medovníčky vám nestvrdnú na kameň! Vyskúšajte recept priamo od medovnikárky

Zdieľať 10. 12. 2022
Tieto medovníčky vám nestvrdnú na kameň! Vyskúšajte recept priamo od medovnikárky Zdroj: Lucia Hô-Chí

Naučte sa, ako pripraviť dokonale mäkké medovníčky! Vyskúšajte recept priamo od medovnikárky Táničky Pavlovičovej.

Skôr ako začnete, niekoľko dôležitých rád. Ak je v recepte napísané preosiať, preosievajte. Maslo, použité v každom recepte na medovníky, zaručuje, že budú mäkké hneď po upečení a nestane sa vám, že stvrdnú na kameň. A cesto nechávajte odležať pri izbovej teplote.

Budete potrebovať

  • 550 g hladnej múky T50
  • 190 g práškového cukru
  • ½ balíčka perníkového korenia
  • 1 kopcovitú lyžičku
  • sódy bikarbóny
  • 2 vajcia
  • 125 g medu
  • 125 g masla
  • slivkový lekvár
  • vlašské orechy

Prečítajte si tiež

Skúste tento rok prekvapiť svoju rodinu niečím iným. Upečte orechové medovníčky
Skúste tento rok prekvapiť svoju rodinu niečím iným. Upečte orechové medovníčky
  1. Všetky ingrediencie musia mať izbovú teplotu. Tie suché preosejte a premieste. Pridajte všetky ostatné a cesto poriadne vyhneťte tak, aby sa všetky suroviny spojili do jednej kompaktnej masy. Nechajte cesto odstáť pri izbovej teplote minimálne do druhého dňa.
  2. Cesto rozvaľkajte na hrúbku 4 až 5 mm a vykrajujte.
  3. Vykrojené medovníčky poukladajte na plech, cukrárskym vreckom nastriekajte na ich stred slivkový lekvár. Ak je príliš hustý, rozrieďte ho v hrnci s troškou vody. Do stredu položte oriešok.
  4. Pečte pri 200 °C približne 4 až 5 minút.

Text a foto: Lucia Hô-Chí
Zdroj: časopis Pekné bývanie 12/2022


Kategórie: Recepty